küresel ısınma

    bu kadar ciddi evrensel bir sorun olarak, türk medyasının yolundan sapmışlığı yüzünden televizyonlarda görmesi gereken ilgiyi göremeyen felaket.. bunu şuradan anlayabiliriz ki;
    bu konuda en derin evhama sahip olması gereken gençlerin muhabbetlerinde küresel ısınmanın yeri,
    " yaa bu küresel ısınma en çok öğrencileri vurdu bi kar tatili yapamadık be"
    gibi cümleciklerden ileri gitmiyor.
    (22.02.2007 11:50)

temizlikçi kadın

    henuz ilkokulda kucuk bir cocukken sosyal siniflarin henuz tam olarak farkina varmamisken kurdugum ufacik dialogla hafizamda ve fikirlerimde onemli yer edinmis bir kahraman 'temizlikci kadin' benim icin.;
    - bak sen oku ki buyuyunce benim gibi temizlik yapmak zorunda kalma..
    - aa neden oyle diyorsun emriye teyze ne sanslisin bu isin uzmani olarak eminim evin tertemizdir ne guzel mis gibi kokuyodur..

    kendi kendime teselli ettigimi dusunup sonradan mutlu mu olsam yoksa uzulsem mi bilememistim ve sanirim insanin kendini karsisindakine soyledikleriyle kandiramayacagini ilk o zaman emriye teyze sayesinde ogrenmistim.

    bunun disinda ne zaman bilmem kacinci kattan sarkmis bir bicimde cam silerken gorsem icimi korku sardiran sevimli insanlar.
    (21.02.2007 12:46)

beşiktaş

    istanbul'un kalbi olarak tarif edebileceğim ilçe.
    öyle ki beşiktaş'tan 5 dakikada motorla üsküdar'a, yarım saatte vapurla kadıköy'e,
    10 dakika'da dolmuşla taksim'e ve otobüsle ortaköy'e varabilirsiniz. bunun yanında sahilinde yürüyebilir, öss için herhangi bir dersaneye gidebilir, ya da çarşısında gezmelere dalabilir, parklarda hoplayıp zıplayabilirsiniz..
    (18.02.2007 08:50)

etiler

    eskilerin "dağın başı " olarak tanımladığı, şimdilerin sosyetik mekanı. tabi bu sosyetik yer olarak tanımlanan nispetiye caddesi dışında her türlü insana hitap eden, düzenli, temiz ve güzel bir semttir. taksim'den 559c otobüsü aracılığıyla buraya ulaşılabilir.
    ne yazık ki minibüs ya da dolmuş gibi toplu taşıma araçlarından nasibini almamıştır..
    (18.02.2007 08:45)

bulgur pilavı

    mercimek ve yoğurtla, her türlü et ve yoğurt, salatalık ve yoğurtla ve daha envai çeşit besin maddesiyle gayet lezzetli kombinasyonlar yaratılabilen , anlaşıldığı üzere çok uyumlu , lezzetli bir yemek. bana hep kepekli pilavı çağrıştırmıştır..
    (18.02.2007 08:35)

erikli

    1 litrelik pet şişe çıkararak gönlümü feth etmiş su markası.
    1,5 litre kadar büyük olmayan fakat 0,5 litre kadar da küçük olmayan şirin mi şirin tombul bir pet şişe bu..
    ben bir bakın derim.
    (18.02.2007 08:31)

satranç

    stefan zweig'ın dilimize de çevrilmiş kitabı.
    kitapta naziler tarafından sorgulanmak üzere hiçbirşeyi olmayan bir odaya kapatılan bir adamın satranç kitabı çalmasının ardından bu oyunda ustalaşması anlatılıyor. kısa ama etkileyici bir hikaye. azıcık da hüzünlü..
    (18.02.2007 08:28)

alınganlık

    çoğu zaman insanın kompleksleriyle ilişkilendirilen bir huy alıngan olmak. insanın ruh haline göre de değişebilir elbet. ya da cinsiyetine göre. bayanların kilosu sorulmaz, yaşı sorulmaz yoksa alınırlar gibi bir görüş hakim tüm dünyada mesela.
    ya da çok sinirli olduğunuzda da size denilen en ufak şey batabilir. özel durumlar haricinde bünye aşırı alıngan olursa aynı anda çekilmez de olur. alıngan insan kendini bu şekilde kabul etmemeli ve huyunu biraz olsun yenmeye çalışmalıdır çevresindekilerin ve kendinin ruhsal sağlığı için. *
    (18.02.2007 07:59)

öss

    öss bir kandırma sınavıdır. ösym'nin amacı öğrencileri birbirlerine yakın cevaplı , kelime oyunlu sorularla ve stresle başbaşa bırakarak aradan sıyrılabilecek insanları saptamaktır. öncesindeki yıllar ise öğrencinin sorunudur bununla pek ilgilenilmez..
    ne yazık ki ülkenin genç nüfusu ve üniversite sayısı nedeniyle olması gereken bir sınav. öğrencileri elemenin çok daha başarılı yolları bulunabilir fakat bunun için tüm eğitim sisteminin baştan sona değişitirilmesi gerektiğiden şimdiye kadar askıya alınmıştır gerekli düzeltme işlemi..
    yine de umutla eleştirmekte ve beklemekteyiz..
    (18.02.2007 07:54)

the bastard of istanbul

    tehcir meselesinden ötede, birbirlerine düşman olan ya da tek taraflı düşman olarak görülen tarafların saygıyla ve hoşgörüyle tarihi olayları tartışmaları ve sorgulamalarını yansıtarak belki de gençliğe bir mesaj vermek istemiş elif şafak'ın sürükleyici ve mükemmel kurgulu kitabı.
    tam olarak bir sonuca ulaşmamasına rağmen içinden pek çok ders çıkarılabilen bir eser.
    (18.02.2007 07:44)

melal

    hüznü şiirsel olarak anlatmak için kullanılabilecek en güzel kelimelerden biri. bulunduğu cümleye ahenk katar. osmanlıcayı sevdirir duyan insana.
    (18.02.2007 07:36)

sayfa: 1...-3-4-5

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.